| 1. Seznámení s učivem |
| 2.Smíšená strava |
| 3.Vegeteriánská strava |
| 4.Strava syrová |
| 5.-6.Makrobiotická strava |
| 7.Nadbytek bílkovin ve stravě |
| 8.Nadbytek vitamínů ve stravě |
| 9.Nadbytek minerálních látek ve stravě |
| 10.Stravovací návyky |
| 11.Směry výživy obyvatelstva |
| 12.Diety |
| 13.-14.Různé diety |
| 15.Obezita |
| 16.Bulimie, anorexie |
| 17.Diferencovaná strava |
| 18.-19. Stravování dětí a mládeže |
| 20.-22. Stravování obyvatel v různých pracovních podmínkách |
| 23.-24. Stravování těhotných a kojících žen |
| 25.-26. Stravování sportovců |
| 27.-28. Sestavování jídelních lístků |
| 29.-30. Hygienická opatření při přípravě pokrmů |
| 31.-32. Ovzduší, voda, vzduch - vliv na potraviny |