kvíz |
Podávání nápojů |
1. Osobní a pracovní hygiena |
2. Bezpečnost při práci v obsluze |
3. Historie a význam stolování |
4. - 5. Druhy odbytových středisek |
6. - 7. Chování na pracovišti |
8.Příprava pracoviště před zahájením provozu |
9.-10. Údržba pracoviště během provozu a po jeho skončení |
11. Malý stolní inventář |
12. Velký stolní inventář |
13.-14. Příbory, porcelán |
15.-16. prádlo, sklo |
17. Pomocný inventář |
18. Zařízení na úseku obsluhy |
19. Nabídka a prodej |
20. Způsoby placení |
21. Jednoduchá obsluha |
22.- 23. Podávání snídaní, obědů a večeří |
24. Podávání studených a teplých nápojů |
25. Zásady výživy |
26.hodina Zásady pro sestavování jídelních a nápojových lístků |
27. Zásady pro sestavování menu |
28. Pořadí pokrmů a nápojů v menu |
29. Rozdělení středisek |
30. Skladování a ošetřování nápojů |
31. Vinárny, kavárny, bary |
32. Ostatní společensko-zábavní střediska |