název
1. Osobní a pracovní hygiena
2. Bezpečnost při práci v obsluze
3. Historie a význam stolování
4. - 5. Druhy odbytových středisek
6. - 7. Chování na pracovišti
8.Příprava pracoviště před zahájením provozu
9.-10. Údržba pracoviště během provozu a po jeho skončení
11. Malý stolní inventář
12. Velký stolní inventář
13.-14. Příbory, porcelán
15.-16. prádlo, sklo
17. Pomocný inventář
18. Zařízení na úseku obsluhy
19. Nabídka a prodej
20. Způsoby placení
21. Jednoduchá obsluha
22.- 23. Podávání snídaní, obědů a večeří
24. Podávání studených a teplých nápojů
25. Zásady výživy
26.hodina Zásady pro sestavování jídelních a nápojových lístků
27. Zásady pro sestavování menu
28. Pořadí pokrmů a nápojů v menu
29. Rozdělení středisek
30. Skladování a ošetřování nápojů
31. Vinárny, kavárny, bary
32. Ostatní společensko-zábavní střediska