| 1. Seznámení s učivem |
| 2.Charakteristika obilovin |
| 3.Druhy obilnin |
| 4. Obilné zrno |
| 5. Zpracování a použití obilí |
| 6.-7.Výroba mouky |
| 8. Druhy mouky |
| 9. Posuzování kvality mouky |
| 10.-11. Vady mouky |
| 12. Skladování mouky |
| 13.- 14. Charakteristika škrobů |
| 15. Druhy škrobů |
| 16. Výroba škrobů |
| 17. Vlastnosti škrobů |
| 18. Použití škrobů |
| 19. Skladování škrobů |
| 20. Škrobový sirup |
| 21. Použití škrobového sirupu |
| 22. Charakteristika vajec |
| 23. Chemické složení vajec |
| 24. Konzumní druhy vajec |
| 25. Vlastnosti vajec |
| 26. Vady vajec |
| 27. Skladování vajec |
| 28. Konzervace vajec |
| 29. - 30. Příprava vaječné hmoty |
| 31. Použití vaječné hmoty |
| 32. Hygiena vajec |
| 33.-34. Charakteristika mléka |
| 35. - 36. Ošetření mléka |
| 37. Tržní druhy mléka |
| 38. Použití mléka, skladování |
| 39. Výrobky z mléka |
| 40. Charakteristika smetany |
| 41. Výroba smetany |
| 42. - 43. Zahuštěné mléko |
| 44. Sušené mléko |
| 45 - 46. Tvaroh |
| 47. - 48. Sýry |
| 49. - 50. Charakteristika tuků |
| 51.Druhy a skladování tuků |
| 52.-53.Rozdělení olejů |
| 54.Druhy konzumních olejů |
| 55.Živočišné tuky - máslo |
| 56.Živočišné tuky - sádlo |
| 57.Živočišné tuky - lůj, rybí tuk |
| 58.Upravené tuky |
| 59.-60.Jádroviny - druhy |
| 61.Složení a úprava jádrovin |
| 62.Použití jádrovin |
| 63.Skladování jádrovin |