název
1 Seznámení s učivem
2 Pojem zbožíznalství a zboží
3 Rozdělení zboží
4 Užitné vlastnosti zboží
5-6 Hodnocení zboží
7 Kvalita a jakost zboží
8 Právní předpisy pro kvalitu zboží
9-10 Měření jakosti zboží
11. Mechanická, chemická, biologická technologie
12. Ozařování potravin
13 14 Druhy vlivů a jejich důsledky
15 Ochrana jakosti zboží
16 Záruční doba
17 Povrchová úprava zboží
18 Konzervace
19 20 Obaly a jejich funkce, druhy obalů
21 Obalové materiály
22 Zásady skladování
23 24 Poživatiny
25 Sacharidy
26 Tuky, bílkoviny
27 Biologická hodnota potravin
28 Enegetická hodnota potravin
29 Význam racionální výživy
30 31 Zásady racionální výživy
32 - 34 Zdravotní nezávadnost potravin
35 Vlastnosti potravinářského zboží
36 37 Obohacování poživatin
38 Změny potravin
39 Konzervace
40 Obiloviny
41 Mlýnské výrobky
42 43 Ostatní výrobky z obilovin
44 Luštěniny
45 Olejniny
46 Krmiva
47 Pekařské výrobky - chléb
48 Pekařské výrobky - pečivo
49 50 Trvanlivé pečivo
51 52 Cukrářské výrobky
53 Těsta
54 55 Zmrzliny
56 57 Těstoviny
58 Cukr
59 Ostatní přírodní sladidla
60 Med
61 Škrobárenské výrobky
62 Vejce
63 Tržní druhy vajec
64 Značení a výrobky z vajec