1. Význam potravinářského a nepotravinářského sortimentu |
2. Základní členění zboží |
3. Obsah a úloha jakosti |
4.-5. Užitné vlastnosti zboží |
6.-7. Řízení jakosti |
8.-9. Právní předpisy pro kvalitu zboží |
10. Hodnocení jakosti zboží |
11. Úloha výroby, obchodu a spotřebitele v oblasti jakosti |
12.-14. Druhy vlivů a jejich důsledky |
15. Ochrana jakosti zboží |
16. Záruční doba |
17.-18. Obaly a jejich funkce, druhy obalů |
19.-20. Obalové materiály |
21. Zásady skladování |
22. Likvidace obalů |
23.- 24. Složení poživatin - živiny |
25. Sacharidy |
26. Tuky, bílkoviny |
27. Biologická hodnota potravin |
28. Energetická hodnota potravin |
29. Význam racionální výživy |
30.- 31. Zásady racionální výživy |
32.-34. Zdravotní nezávadnost potravin |
35.-36. Obohacování poživatin |
37. Změny potravin |
38.-39. Konzervace |
40. Obiloviny |
41. Mlýnské výrobky |
42.- 43. Ostatní výrobky z obilovin |
44. Luštěniny |
45. Olejniny |
46. Pekařské výrobky - chléb |
47. Pekařské výrobky - pečivo |
48.-49. Trvanlivé pečivo |
50.-51. Cukrářské výrobky |
52. Těsta |
53.-54. Zmrzliny |
55.-56. Těstoviny |
57. Cukr |
58. Ostatní přírodní sladidla |
59.-60. Med |
61. Škrobárenské výrobky |
62. Vejce |
63. Tržní druhy vajec |
64. Značení a výrobky z vajec |