1 Seznámení s učivem |
2 Pojem zbožíznalství a zboží |
3 Rozdělení zboží |
4 Užitné vlastnosti zboží |
5-6 Hodnocení zboží |
7 Kvalita a jakost zboží |
8 Právní předpisy pro kvalitu zboží |
9-10 Měření jakosti zboží |
11. Mechanická, chemická, biologická technologie |
12. Ozařování potravin |
13 14 Druhy vlivů a jejich důsledky |
15 Ochrana jakosti zboží |
16 Záruční doba |
17 Povrchová úprava zboží |
18 Konzervace |
19 20 Obaly a jejich funkce, druhy obalů |
21 Obalové materiály |
22 Zásady skladování |
23 24 Poživatiny |
25 Sacharidy |
26 Tuky, bílkoviny |
27 Biologická hodnota potravin |
28 Enegetická hodnota potravin |
29 Význam racionální výživy |
30 31 Zásady racionální výživy |
32 - 34 Zdravotní nezávadnost potravin |
35 Vlastnosti potravinářského zboží |
36 37 Obohacování poživatin |
38 Změny potravin |
39 Konzervace |
40 Obiloviny |
41 Mlýnské výrobky |
42 43 Ostatní výrobky z obilovin |
44 Luštěniny |
45 Olejniny |
46 Krmiva |
47 Pekařské výrobky - chléb |
48 Pekařské výrobky - pečivo |
49 50 Trvanlivé pečivo |
51 52 Cukrářské výrobky |
53 Těsta |
54 55 Zmrzliny |
56 57 Těstoviny |
58 Cukr |
59 Ostatní přírodní sladidla |
60 Med |
61 Škrobárenské výrobky |
62 Vejce |
63 Tržní druhy vajec |
64 Značení a výrobky z vajec |