název
1. Význam potravinářského a nepotravinářského sortimentu
2. Základní členění zboží
3. Obsah a úloha jakosti
4.-5. Užitné vlastnosti zboží
6.-7. Řízení jakosti
8.-9. Právní předpisy pro kvalitu zboží
10. Hodnocení jakosti zboží
11. Úloha výroby, obchodu a spotřebitele v oblasti jakosti
12.-14. Druhy vlivů a jejich důsledky
15. Ochrana jakosti zboží
16. Záruční doba
17.-18. Obaly a jejich funkce, druhy obalů
19.-20. Obalové materiály
21. Zásady skladování
22. Likvidace obalů
23.- 24. Složení poživatin - živiny
25. Sacharidy
26. Tuky, bílkoviny
27. Biologická hodnota potravin
28. Energetická hodnota potravin
29. Význam racionální výživy
30.- 31. Zásady racionální výživy
32.-34. Zdravotní nezávadnost potravin
35.-36. Obohacování poživatin
37. Změny potravin
38.-39. Konzervace
40. Obiloviny
41. Mlýnské výrobky
42.- 43. Ostatní výrobky z obilovin
44. Luštěniny
45. Olejniny
46. Pekařské výrobky - chléb
47. Pekařské výrobky - pečivo
48.-49. Trvanlivé pečivo
50.-51. Cukrářské výrobky
52. Těsta
53.-54. Zmrzliny
55.-56. Těstoviny
57. Cukr
58. Ostatní přírodní sladidla
59.-60. Med
61. Škrobárenské výrobky
62. Vejce
63. Tržní druhy vajec
64. Značení a výrobky z vajec