Hydroxidy |
chemie |
Bílkoviny doplnění |
DNA tast |
1. Úvodní hodina |
2. Základní částice hmoty |
3. Atomy a molekuly |
4. Prvky a sloučeniny |
5. Periodická soustava prvků |
6.-7. Chemické reakce |
8. Vlastnosti anorganických látek |
9. Hydroxidy |
10. Kyseliny |
11. H,O,N,C,Si,Ca,P |
12. Kovy |
13. Nekovy |
14. Rizika úniku nebezpečných látek |
15.-16. Vlastnosti atomu uhlíku |
17. Základní názvosloví organických látek |
18. Uhlovodíky a jejich rozdělení |
19. Uhlovodíky a jejich využití v praxi |
20. Organické kyseliny v běžném životě |
21. Organická rozpouštědla v praxi |
22. Tuky |
23. Sacharidy - cukry |
24. Bílkoviny |
25. Vitamíny |
26. Hormony |
27. Zpracování masa, mléka |
28. Zpracování tuků |
29. Kvašení, výroba lihu, piva |
30. Výroba vína, octa |
31. Chemické pochody při trávení, Konzervační metody |
32. Ekologická příprava potravin |