kvíz bezmasé pokrmy |
kvíz |
1.Historie a význam kuchařského umění |
2. Předpisy bezpečnosti práce |
3.-4. Hygienické předpisy |
5.-6. HACCP |
7.-8. Osobní hygiena |
9.-10. Skladování potravin |
11.-12. Odborná literatura |
13.-14. Receptury teplých pokrmů |
15.-16. Žádanky na suroviny |
17.-18. Výdejky surovin |
19.Předběžná úprava potravin |
20. Čistění suchým a mokrým způsobem |
21.-22. Mechanické zpracování zeleniny, brambor, ovoce |
23. Předběžná úprava suchých potravin - práce s nožem krájení |
24. Předběžná úprava potravin živočišného původu |
25. Příprava masa jatečných zvířat |
26. Rozdělení, odležení, vykosťování |
27. Omývání, dělení, odblaňování |
28. Naklepávání, mletí, škrábáni |
29. Protýkání, plnění masa |
30.-31Předběžná úprava drůbeže |
32.-33. Předběžná úprava zvěřiny |
34. Předběžná úprava ryb |
35.-36. Mechanické zpracování surovin |
37. Kořenění pokrmů |
38. Souhrnné opakování - předběžné přípravy |
39. Technologické úpravy |
40.Úpravy za studena |
41. Tepelné úpravy |
42.-43. Vaření |
44.-45. Dušení |
46.-47. Pečení |
48.-49. Smažení |
50.Gratinování, zapékání, zadělávání |
51. Souhrnné opakování - technologické úpravy |
52. Význam polévek |
53. Rozdělení polévek |
54. Vývary - druhy |
55. Příprava vývaru |
56. Čistění vývarů |
57.-58. Technologické postupy vývarů |
59.-60. Zavářky - význam, rozdělení, příprava |
61.-62. Vložky do polévek |
63. - 64. Bílé polévky |
65.-66. Technologické postupy |
67. Hnědé polévky |
68.-69. Přesnídávkové polévky |
70. Zdravotní polévky |
71.-72. Speciální polévky |
73. Souhrnné opakování polévky |
74.-75. Význam a rozdělení omáček |
76.-77. Zásady při přípravě omáček |
78.-79. Omáčky k hovězímu masu |
80.-81. Základní teplé omáčky |
82. Teplé základní omáčky jemné |
83. Tabulové omáčky |
84.-85. Studené majonézové omáčky a dresinky |
86. Rosolové omáčky |
87.-88. Souhrnné opakování omáčky |
89. Význam a podávání příloh |
90. - 91. Přílohy z brambor |
92. Přílohy z mouky |
93. Přílohy - těstoviny |
94. Přílohy z rýže a obilovin |
95. Přílohy z luštěnin |
96. Přílohy ze zeleniny |
97. Jednoduché saláty - význam, podávání |
98. Zálivky a dresinky |
99.-100. Saláty jednodruhové a vícedruhové |
101.-102. Saláty ze syrové zeleniny |
103. Saláty z vařené zeleniny |
104. - 105. Kompoty, doplňky k pokrmům |
106. Souhrnné opakování - přílohy |
107. Bezmasé pokrmy - význam, podávání |
108. Pokrmy z brambor |
109. Pokrmy z těstovin |
110. Pokrmy z rýže a obilovin |
111. Pokrmy ze zeleniny |
112. Pokrmy z hub |
113. Pokrmy ze sýrů a tvarohu |
114. Pokrmy ze sóji |
115.-116. Bezmasé pokrmy z vajec |
117. Souhrnné opakování bezmasé pokrmy |
118. Jednoduché moučníky a těsta - dělení |
119. Kaše, pudinky, nákypy |
120. Moučníky z litých těst |
121. Pokrmy z piškotového těsta |
122. Pokrmy z bramborového těsta |
123. Moučníky z tvarohu |
124. Kynuté těsto - příprava |
125.-126. Moučníky z kynutého těsta |
127. Náplně do těst |
128. Souhrnné opakování |