název
1.Historie a význam kuchařského umění
2. Předpisy bezpečnosti práce
3.-4. Hygienické předpisy
5.-6. HACCP
7.-8. Osobní hygiena
9.-10. Skladování potravin
11.-12. Odborná literatura
13.-14. Receptury teplých pokrmů
15.-16. Žádanky na suroviny
17.-18. Výdejky surovin
19.Předběžná úprava potravin
20. Čistění suchým a mokrým způsobem
21.-22. Mechanické zpracování zeleniny, brambor, ovoce
23. Předběžná úprava suchých potravin - práce s nožem krájení
24. Předběžná úprava potravin živočišného původu
25. Příprava masa jatečných zvířat
26. Rozdělení, odležení, vykosťování
27. Omývání, dělení, odblaňování
28. Naklepávání, mletí, škrábáni
29. Protýkání, plnění masa
30.-31Předběžná úprava drůbeže
32.-33. Předběžná úprava zvěřiny
34. Předběžná úprava ryb
35.-36. Mechanické zpracování surovin
37. Kořenění pokrmů
38. Souhrnné opakování - předběžné přípravy
39. Technologické úpravy
40.Úpravy za studena
41. Tepelné úpravy
42.-43. Vaření
44.-45. Dušení
46.-47. Pečení
48.-49. Smažení
50.Gratinování, zapékání, zadělávání
51. Souhrnné opakování - technologické úpravy
52. Význam polévek
53. Rozdělení polévek
54. Vývary - druhy
55. Příprava vývaru
56. Čistění vývarů
57.-58. Technologické postupy vývarů
59.-60. Zavářky - význam, rozdělení, příprava
61.-62. Vložky do polévek
63. - 64. Bílé polévky
65.-66. Technologické postupy
67. Hnědé polévky
68.-69. Přesnídávkové polévky
70. Zdravotní polévky
71.-72. Speciální polévky
73. Souhrnné opakování polévky
74.-75. Význam a rozdělení omáček
76.-77. Zásady při přípravě omáček
78.-79. Omáčky k hovězímu masu
80.-81. Základní teplé omáčky
82. Teplé základní omáčky jemné
83. Tabulové omáčky
84.-85. Studené majonézové omáčky a dresinky
86. Rosolové omáčky
87.-88. Souhrnné opakování omáčky
89. Význam a podávání příloh
90. - 91. Přílohy z brambor
92. Přílohy z mouky
93. Přílohy - těstoviny
94. Přílohy z rýže a obilovin
95. Přílohy z luštěnin
96. Přílohy ze zeleniny
97. Jednoduché saláty - význam, podávání
98. Zálivky a dresinky
99.-100. Saláty jednodruhové a vícedruhové
101.-102. Saláty ze syrové zeleniny
103. Saláty z vařené zeleniny
104. - 105. Kompoty, doplňky k pokrmům
106. Souhrnné opakování - přílohy
107. Bezmasé pokrmy - význam, podávání
108. Pokrmy z brambor
109. Pokrmy z těstovin
110. Pokrmy z rýže a obilovin
111. Pokrmy ze zeleniny
112. Pokrmy z hub
113. Pokrmy ze sýrů a tvarohu
114. Pokrmy ze sóji
115.-116. Bezmasé pokrmy z vajec
117. Souhrnné opakování bezmasé pokrmy
118. Jednoduché moučníky a těsta - dělení
119. Kaše, pudinky, nákypy
120. Moučníky z litých těst
121. Pokrmy z piškotového těsta
122. Pokrmy z bramborového těsta
123. Moučníky z tvarohu
124. Kynuté těsto - příprava
125.-126. Moučníky z kynutého těsta
127. Náplně do těst
128. Souhrnné opakování