1. Seznámení s učivem |
2. Zemědělská výroba |
3. Zemědělství v ČR |
4. Potravinářský průmysl v ČR |
5.- 6. Úkoly potravinářského průmyslu |
7. Rozdělení poživatin |
8. Jednoduché a složité bílkoviny |
9. Rostlinné tuky |
10. Živočišné tuky |
11. - 12. Jednoduché sacharidy |
13. Složené sacharidy |
14. Minerální látky |
15. Vitamíny |
16. Voda |
17. Energetická hodnota potravin |
18. Biologická hodnota potravin |
19. Podmínky života |
20. Potřebné látky pro organismus |
21.Trávicí soustava |
22.Trávicí trubice |
23. Enzymy trávicích šťáv |
24. Přeměna látek |
25. Racionální výživa |
26. Výživová pyramida |
27. Diferenciace výživy |
28. Léčebná výživa |
29.- 30. Druhy stravy |
31. Norma jakosti |
32. Rozdělení norem, obsah norem |
33. Jakost potravin |
34.- 35. Metody zjišťování jakosti |
36.- 37. Znehodnocování potravin |
38. Skladování a záruční lhůty |
39.- 40. Druhy skladů |
41. Význam konzervace |
42.- 43. Způsoby konzervace |
44. Anabióza |
45. Abióza |
46. Cenoanabióza |
47. Charakteristika a historie sacharidů |
48.- 49. Sacharóza a výroba řepného cukru |
50.- 51. Rafinace surového cukru |
52. Druhy cukru |
53. Vlastnosti cukru |
54. Použití cukru v cukrářské výrobě |
55. Význam cukru ve výživě |
56. Skladování cukru |
57.- 58. Vznik a získávání medu |
59. Složení a kvalita medu |
60. Druhy medu |
61. Skladování a použití medu |
62.-63. Umělá sladidla |