název
1. Seznámení s učivem
2. Zemědělská výroba
3. Zemědělství v ČR
4. Potravinářský průmysl v ČR
5.- 6. Úkoly potravinářského průmyslu
7. Rozdělení poživatin
8. Jednoduché a složité bílkoviny
9. Rostlinné tuky
10. Živočišné tuky
11. - 12. Jednoduché sacharidy
13. Složené sacharidy
14. Minerální látky
15. Vitamíny
16. Voda
17. Energetická hodnota potravin
18. Biologická hodnota potravin
19. Podmínky života
20. Potřebné látky pro organismus
21.Trávicí soustava
22.Trávicí trubice
23. Enzymy trávicích šťáv
24. Přeměna látek
25. Racionální výživa
26. Výživová pyramida
27. Diferenciace výživy
28. Léčebná výživa
29.- 30. Druhy stravy
31. Norma jakosti
32. Rozdělení norem, obsah norem
33. Jakost potravin
34.- 35. Metody zjišťování jakosti
36.- 37. Znehodnocování potravin
38. Skladování a záruční lhůty
39.- 40. Druhy skladů
41. Význam konzervace
42.- 43. Způsoby konzervace
44. Anabióza
45. Abióza
46. Cenoanabióza
47. Charakteristika a historie sacharidů
48.- 49. Sacharóza a výroba řepného cukru
50.- 51. Rafinace surového cukru
52. Druhy cukru
53. Vlastnosti cukru
54. Použití cukru v cukrářské výrobě
55. Význam cukru ve výživě
56. Skladování cukru
57.- 58. Vznik a získávání medu
59. Složení a kvalita medu
60. Druhy medu
61. Skladování a použití medu
62.-63. Umělá sladidla