1. Potravinářský průmysl v ČR |
2. Rozdělení poživatin |
3. Živiny |
4. Bílkoviny, cukry |
5. Tuky |
6. Minerální látky |
7. Vitamíny |
8. Voda |
9. Nealkoholické nápoje |
10.-11. Alkoholické nápoje |
12. - 13. Trávicí soustava |
14. Přeměna látek |
15. Nemoci trávicího ústrojí |
16. Racionální výživa |
17. Výživové hodnoty potravin |
18. Druhy výživy |
19. Léčebná výživa |
20. Potraviny pro zvláštní výživu |
21. Využití alternativních surovin, GMO potraviny |
22. Alergeny |
23. Energetická hodnota potravin |
24. Biologická hodnota potravin |
25. Hygienické předpisy v potravinářském provozu |
26. Alimentární nákazy |
27. Poživatiny |
28. Základní cukrářské suroviny |
29. Pomocné suroviny |
30. Norma jakosti |
31. Rozdělení norem, obsah norem |
32.-33. Hodnocení jakosti potravin |
34.-35. Znehodnocování potravin |
36.-37. Fyzikálně-chemické a biologické vlivy |
38. Opakování probraného celku |
39. Skladování a záruční lhůty |
40. Uchovávání, skladování výrobků |
41. Význam konzervace |
42.- 43. Způsoby konzervace |
44. Anabióza |
45. Abióza |
46. Cenoanabióza |
47. Charakteristika a historie sacharidů |
48.- 49. Sacharóza a výroba řepného cukru |
50.- 51. Rafinace surového cukru |
52. Druhy cukru |
53. Skladování cukru |
54. Vznik a získávání medu |
55. Složení a kvalita medu |
56.-57. Druhy medu |
58. Skladování a použití medu |
59. Umělá sladidla |
60.-61. Umělá sladidla - druhy |
62. Použití umělých sladidel |