název
1. Potravinářský průmysl v ČR
2. Rozdělení poživatin
3. Živiny
4. Bílkoviny, cukry
5. Tuky
6. Minerální látky
7. Vitamíny
8. Voda
9. Nealkoholické nápoje
10.-11. Alkoholické nápoje
12. - 13. Trávicí soustava
14. Přeměna látek
15. Nemoci trávicího ústrojí
16. Racionální výživa
17. Výživové hodnoty potravin
18. Druhy výživy
19. Léčebná výživa
20. Potraviny pro zvláštní výživu
21. Využití alternativních surovin, GMO potraviny
22. Alergeny
23. Energetická hodnota potravin
24. Biologická hodnota potravin
25. Hygienické předpisy v potravinářském provozu
26. Alimentární nákazy
27. Poživatiny
28. Základní cukrářské suroviny
29. Pomocné suroviny
30. Norma jakosti
31. Rozdělení norem, obsah norem
32.-33. Hodnocení jakosti potravin
34.-35. Znehodnocování potravin
36.-37. Fyzikálně-chemické a biologické vlivy
38. Opakování probraného celku
39. Skladování a záruční lhůty
40. Uchovávání, skladování výrobků
41. Význam konzervace
42.- 43. Způsoby konzervace
44. Anabióza
45. Abióza
46. Cenoanabióza
47. Charakteristika a historie sacharidů
48.- 49. Sacharóza a výroba řepného cukru
50.- 51. Rafinace surového cukru
52. Druhy cukru
53. Skladování cukru
54. Vznik a získávání medu
55. Složení a kvalita medu
56.-57. Druhy medu
58. Skladování a použití medu
59. Umělá sladidla
60.-61. Umělá sladidla - druhy
62. Použití umělých sladidel