- materiály pro žáky
- třída 3.C
- SUC (3.C)
- 44. Rychlošlehací přípravky
44. Rychlošlehací přípravky
Rychlošlehací přípravky
- při výrobě šlehaných hmot
- výrobky mají větší stabilitu, korpusy jsou delší dobu vláčné
- granulované prášky a pasty
Výhody
- šlehání surovin najednou včetně mouky
- ubývá nahřívání vaječné melanže s cukrem
- zkracuje se doba šlehání
- snižuje se spotřeba energie
- snižují se výrobní náklady
Moučné směsi
Výhody
- odpadá vytloukání vajec
- zlepší se čistota pracoviště
- výroba jednodušší, rychlejší
Směs – mouka, vanilkový cukr, sušená vejce, cukr, sůl, sušené mléko
Směs K – světlá
Směs Kt – tmavá
Obchodní názvy směsí:
Palmix – na výrobu pálené hmoty
Brand 100 - na výrobu pálené hmoty
Levimix 2000 – pro výrobu kynutých, plundrových a křehkých těst
Sachermix – sachrové a čokoládové korpusy
Berlínské koblihy – výroba koblih
Bisquick - korpusy
Ovocná písková směs – mandlové, oříškové a biskupské chlebíčky
Biskvitové směsi – po vyšlehání konečné výrobky
Bienex – směs se smísí s jádrovinami a peče