44. Rychlošlehací přípravky

Rychlošlehací přípravky - při výrobě šlehaných hmot - výrobky mají větší stabilitu, korpusy jsou delší dobu vláčné - granulované prášky a pasty Výhody - šlehání surovin najednou včetně mouky - ubývá nahřívání vaječné melanže s cukrem - zkracuje se doba šlehání - snižuje se spotřeba energie - snižují se výrobní náklady Moučné směsi Výhody - odpadá vytloukání vajec - zlepší se čistota pracoviště - výroba jednodušší, rychlejší Směs – mouka, vanilkový cukr, sušená vejce, cukr, sůl, sušené mléko Směs K – světlá Směs Kt – tmavá Obchodní názvy směsí: Palmix – na výrobu pálené hmoty Brand 100 - na výrobu pálené hmoty Levimix 2000 – pro výrobu kynutých, plundrových a křehkých těst Sachermix – sachrové a čokoládové korpusy Berlínské koblihy – výroba koblih Bisquick - korpusy Ovocná písková směs – mandlové, oříškové a biskupské chlebíčky Biskvitové směsi – po vyšlehání konečné výrobky Bienex – směs se smísí s jádrovinami a peče