- materiály pro žáky
- třída 3.C
- SUC (3.C)
- 29. Použití koření
29. Použití koření
KOŘENÍ Z PODZEMNÍCH ČÁSTÍ ROSTLIN
ZÁZVOR
- při výrobě zázvorek
- mletý zázvor žluté barvy
KURKUMA
- potravinářské žluté barvivo – kurkumin
- směs kari koření (kurkuma, zázvor, koriandr, kmín, hřebíček, pepř, skořice)
KOŘENÍ Z KŮRY
SKOŘICE
- k ochucování vaflových těst, náplní k pečení – např. makové
KOŘENÍ Z LISTŮ
CITRONELA
- citrónová tráva – k ochucování cukrářských výrobků
KOŘENÍ Z KVĚTŮ
HŘEBÍČEK
- k výrobě perníků, náplní, kompotů
ŠAFRÁN
- 1 kg koření = až 100 000 blizen
- aroma přísada a barvení polévek, omáček, sýrů, lihovin, moučníků a těst