- materiály pro žáky
- třída 2.K
- POK (2.K)
- 5.Tuky v kuchyni
5.Tuky v kuchyni
Použití tuků v kuchyni
Máslo
– předkrmy, moučníky, pomazánky
- bílým polévkám a omáčkám dodává jemnou chuť a hladkost
Ztužený tuk – na smažení, náplně, polevy
Ztužený 100% pokrmový tuk – bezvodé – vyrábějí se ztužením kvalitních olejů
Kosmos – pečení, smažení, čokoládové polevy
Omega – dušení masa, zeleniny, smažení hranolků
Ceres soft – smažení i pečení
Planta – smažení
Margaríny – směs vody, mléka, tuku, neobsahují cholesterol
Alsan - bio
Sluna - pomazánky, pečivo
Rama – na namazání, pečení, do pomazánek
Lukana – pomazánky, pečivo
Hera – těsta, krémy, pomazánky
Perla – na pečivo, pomazánky, pečení, dušení
Soma – k výrobě pečiva, náplní krémů
Flora – na chleba, pomazánky
Olej
- dušení, pečení, majonézy, dresinky, zálivky, na saláty
Bylinkové oleje – bazalkový, česnekový, bylinková směs
Vepřové sádlo
- na chleba, pečení, smažení – bramborák, škubánky, omaštění pokrmu, dušené zelí – příprava typicky českých jídel
Husí sádlo
- lehčeji stravitelné než sádlo vepřové
- velmi chutné na topinky a šoulet
- husí játra v husím sádle = pochoutka
2x klikni pro úpravu