5.Tuky v kuchyni

Použití tuků v kuchyni Máslo – předkrmy, moučníky, pomazánky - bílým polévkám a omáčkám dodává jemnou chuť a hladkost Ztužený tuk – na smažení, náplně, polevy Ztužený 100% pokrmový tuk – bezvodé – vyrábějí se ztužením kvalitních olejů Kosmos – pečení, smažení, čokoládové polevy Omega – dušení masa, zeleniny, smažení hranolků Ceres soft – smažení i pečení Planta – smažení Margaríny – směs vody, mléka, tuku, neobsahují cholesterol Alsan - bio Sluna - pomazánky, pečivo Rama – na namazání, pečení, do pomazánek Lukana – pomazánky, pečivo Hera – těsta, krémy, pomazánky Perla – na pečivo, pomazánky, pečení, dušení Soma – k výrobě pečiva, náplní krémů Flora – na chleba, pomazánky Olej - dušení, pečení, majonézy, dresinky, zálivky, na saláty Bylinkové oleje – bazalkový, česnekový, bylinková směs Vepřové sádlo - na chleba, pečení, smažení – bramborák, škubánky, omaštění pokrmu, dušené zelí – příprava typicky českých jídel Husí sádlo - lehčeji stravitelné než sádlo vepřové - velmi chutné na topinky a šoulet - husí játra v husím sádle = pochoutka 2x klikni pro úpravu