- materiály pro žáky
- třída 3.C
- SUC (3.C)
- 23.-24. Cukrářské polevy
23.-24. Cukrářské polevy
Druhy polev
1. Čokoládová poleva
- 30 % kakaové hmoty, kakaové máslo a cukr
- je tekutější než čokoláda
- druhy: hořké, mléčné, tmavé, světlé
- použití: k máčení likérových a fondánových dezertů
2. Kakaová poleva
tmavá - kakaový prášek, moučkový cukr, ztužený pokrmový tuk
světlá - přidává se sušené mléko vlastnosti:
a) v teple rychle měkne
b) není tak lesklá
c) méně výrazná čokoládová chuť
d) převládá chuť pokrmového tuku
- použití: potahování cukrářských výrobků
3. Tukové polevy
- ztužený pokrmový tuk, mouč. cukr, sušené mléko, sójová mouka, chuťové přísady, potravinářská barviva
- žlutá, oranžová, zelená