37. Koření podle složení

KOŘENÍ PODLE SLOŽENÍ • Jednodruhové – pouze 1 druh • Směsi - usnadňují přípravu v kuchyni Jednoúčelové - Grilovací, Jablkový závin, Bramborák, Svíčková směs, Zabijačkové koření Víceúčelové – směsi -Kari, Vegeta, Pikanta, Barbecue, Gyros, Kari - kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, kmín, muškát, skořice Posuzování jakosti - senzorické hodnocení – vzhled, barva, chuť, vůně - laboratorní rozbor – obsah silic, vody, nečistot, jemnost mletí - koření nesmí být – zvlhlé, plesnivé, zapařené, namrzlé, uměle přibarvené, se škůdci, páchnoucí Skladování koření - v suchu, v chladu – teplota do 18°C, čisto, větráno, odděleně od ostatního zboží, bez slunce, škůdců