5.- 6. Výrobky studené kuchyně

Výrobky studené kuchyně - podávají se studené, neohřívané - vždy používáme ochranné rukavice nebo kleště Majonézy - emulze vaječného žloutku a rostlinného oleje s přídavkem chuťových a jiných přísad. • Majonézy základní – např. Majolka klasik Boneco, Hellman’s • Majonézy ochucené - kořením nebo aromaty • Majonézy se sníženým obsahem oleje • Majonézy bez vajec – s modifikovaný škrobem Saláty - nejžádanější výrobky studené kuchyně - saláty: majonézové, dressingové a jogurtové, bramborové, masové, rybí, sýrové, vaječné, zeleninové, houbové a luštěninové - požaduje se - svěží, lesklý vzhled, kypré a dobře promíchané Pomazánky - dobře vyšlehané směsi různých poživatin - Budapešťský krém, Třená Niva, Losová pomazánka, Humrová Pěny - šunková pěna, čabajská pěna, losová pěna - musí být lehké, hebké Kusové zboží - obložené chlebíčky - sendviče - výrobky zalévané aspikem - rosoly - zdobená vejce - tepelně opracované výrobky z vajec a ze sýrů