- materiály pro žáky
- třída 3.P
- ZBO (3.P)
- 5.- 6. Výrobky studené kuchyně
5.- 6. Výrobky studené kuchyně
Výrobky studené kuchyně
- podávají se studené, neohřívané
- vždy používáme ochranné rukavice nebo kleště
Majonézy - emulze vaječného žloutku a rostlinného oleje s přídavkem chuťových a jiných přísad.
• Majonézy základní – např. Majolka klasik Boneco, Hellman’s
• Majonézy ochucené - kořením nebo aromaty
• Majonézy se sníženým obsahem oleje
• Majonézy bez vajec – s modifikovaný škrobem
Saláty
- nejžádanější výrobky studené kuchyně
- saláty: majonézové, dressingové a jogurtové, bramborové, masové, rybí, sýrové, vaječné, zeleninové, houbové a luštěninové
- požaduje se - svěží, lesklý vzhled, kypré a dobře promíchané
Pomazánky
- dobře vyšlehané směsi různých poživatin
- Budapešťský krém, Třená Niva, Losová pomazánka, Humrová
Pěny
- šunková pěna, čabajská pěna, losová pěna - musí být lehké, hebké
Kusové zboží
- obložené chlebíčky
- sendviče
- výrobky zalévané aspikem
- rosoly
- zdobená vejce
- tepelně opracované výrobky z vajec a ze sýrů