- materiály pro žáky
- třída 3.P
- ZBO (3.P)
- 2. Potravinářské polotovary
2. Potravinářské polotovary
Potravinářské polotovary
- poživatiny - zbývá vykonat jen poslední málo náročnou úpravu - rozmíchání ve vodě, tepelné zpracování
Polotovary rozdělujeme na:
• Masné polotovary
• Bezmasé polotovary
• Nápoje v prášku
Masné polotovary
1.Chlazené masné polotovary
- obalený řízek, kapr obalovaný, játrová zavářka
2.Zmrazené masné pootovary
- sekaná, hamburger, rybí prsty
Bezmasé polotovary
• eidamský sýr obalovaný, knedlík, zmrazené knedlíky s jahodovou náplní, pizza
• Suché polotovary v prášku – lívance, těsta, omáčky
Nápoje v prášku
- sypké výrobky, k rychlé přípravě nápoje