- materiály pro žáky
- třída 1.P
- OPR (1.P)
- 25. Organizace práce v supermarketu
25. Organizace práce v supermarketu
Organizace práce v supermarketu
provoz zabezpečuje 20-50 zaměstnanců
dělba práce - rozdělení práce
jednotlivá oddělení
práci prodavačů řídí pověřený vedoucí
Organizace práce v prodejně
- uspořádání vztahů mezi pracovníky
- pro zabezpečení co nejkvalitnější a nejrychlejší obsluhy zákazníků
Faktory ovlivňující organizaci práce
zákazníci – poptávkou po zboží
zboží – ovlivňuje množství práce, formu prodeje
místní podmínky prodeje a spotřeby – působí na strukturu zboží, na prodejní dobu a poskytované služby
– vesnice x město
počet pracovníků a jejich kvalifikace
technická úroveň pracovních prostředků - ovlivňuje fyzickou námahu prodavačů, rychlost obsluhy
pracovní podmínky – světlo, klimatizace, vztahy mezi zaměstnanci