- materiály pro žáky
- třída 2.C, 2.K, 2.P, 2.A, 2.T, 2.Z, 2.I
- EK (2.C), EK (2.K), EK (2.P), EK (2.A), EK (2.T), EK (2.Z), EK (2.I)
- 22. Veřejné stravování, ubytovací zařízení
22. Veřejné stravování, ubytovací zařízení
Veřejné stravování
Fast food
- rychlé občerstvení
- poživatiny k rychlé konzumaci
- McDonald´s, KFC, hot dog, gyros
Restaurace
- nejrozšířenější podniky veřejného stravování
Motoresty – u silnic
Pohostinství – na venkově, jednoduchý sortiment
Bary – denní, noční
Kavárny – v centrech měst, tanec, koncert, hry
Vinárny – kvalitní vína, pokrmy studené
Pivnice – pivo + vhodné pokrmy
Hostinec – v menších městech, společenská funkce
Koliba a salaš – v horských oblastech
Bufet – rychlé občerstvení – divadla, kina
STRAVOVÁNÍ V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Železnice – bufetové vozy
Letecká přeprava – lunchboxy – pokrmy předem připravené, letušky ohřívají a podávají – catering (postarat se o jídlo)
Automobilová přeprava – fast food – Mcdrive
Ubytovací zařízení
Hotel – má nejméně 10 pokojů + stravování
Motel – pro motoristy + parkoviště
Botel – na trvale zakotvené lodi
Ubytovací hostinec – pro méně náročné hosty
Turistická ubytovna – v pokoji 6-12 lůžek
Autokempink
Veřejné tábořiště – stany, obytné přívěsy, karavany