- materiály pro žáky
- třída 2.C, 2.K, 2.P, 2.A, 2.T, 2.Z, 2.I
- EK (2.C), EK (2.K), EK (2.P), EK (2.A), EK (2.T), EK (2.Z), EK (2.I)
- 21. Společné stravování
21. Společné stravování
- hromadná výroba jídla a nápojů pro velké skupiny lidí
- dochází k uspokojování potřeb lidí
- pracovní příležitosti
- zvyšování životní úrovně
FUNKCE společného stravování
• Stravovací – restaurace, motoresty
• Společensko-zábavní – zábava – delší pobyt hosta
- kavárny, vinárny, noční bar
• Ubytovací – přechodné ubytování
FORMY společného stravování
• Veřejné: podniky dosahují zisk, přístupné všem
– restaurace, motorest, bar, kavárna, koliba, bufet, občerstvení
• Neveřejné - účelové: zařízení nevytváří zisk
závodní – v průběhu zaměstnání
školní – pro děti a mládež
ústavní – nemocnice, armáda, nápravné zařízení