- materiály pro žáky
- třída 2.P
- ZBO (2.P)
- 32. Rybí výrobky
32. Rybí výrobky
zmrazené – rybí filé, rybí filety
solené – sledi, matesy, sardele, rybí pasty - sardelová, kaviár – upravené solené jikry různých druhů ryb
uzené – uzenáč, makrela, halibut, úhoř, losos
sušené
marinované – zavináč, rybí salát, kapr v rosolu
konzervy, polokonzervy
Skladování rybích výrobků
• Zmrazené rybí výrobky: při teplotě –18 °C
• Solené ryby a rybí pasty: při teplotě 12 °C
• Kaviár: v chladícím zařízení při teplotě max. 2 °C
• Uzené rybí výrobky: při teplotě 8–12 °C, prodej max. do 48 hodin po dodávce (tzv. omezená trvanlivost)
• Marinované rybí výrobky: v chladícím zařízení cca 5 °C, výrobkům v rosolu škodí mráz