6. Výrobky z ovoce

Výrobky z ovoce Konzervace ovoce = prodloužení trvanlivosti: • Sterilace teplem • Zmrazováním • Sušením • Zahuštěním odpařením vody např. švestková povidla • Proslazováním – kandované ovoce • Přísadou chemického konzervačního prostředku – marmelády • Nakládáním do lihu Výrobky z ovoce dělíme na: • Kompoty - sterilace • Zmrazené ovocné výrobky • Sušené ovoce – jednopruhové, směsi • Kandované ovoce - proslazené • Ovoce v nálevu obsahujícím lihoviny • Ovocné pomazánky • Ovocné polevy Zmrazené ovocné výrobky • ovoce s cukrem nebo bez cukru • ovocné dřeně • ovocné pěny, krémy - zmrzliny Ovocné pomazánky • Marmelády – z ovocné dřeně • Džemy - obsahuje kousky ovoce • Povidla – švestky, hrušky se vaří bez přidání cukru • Rosoly – základem pro výrobu je ovocná šťáva 2x klikni pro úpravu