- materiály pro žáky
- třída 2.P
- ZBO (2.P)
- 3. Zásady při prodeji ovoce a zeleniny
3. Zásady při prodeji ovoce a zeleniny
ZÁSADY PŘI PRODEJI OVOCE A ZELENINY
- zboží musí být srovnané, působit atraktivně pro zákazníka
- vyrovnání do košů, přepravky, regálů
- čistota
- vhodná zrcadla a bodové nasvícení
- jednotlivé druhy musí být označeny názvem, cenou za jednotku množství, zemí původu, jakostí
- vyřazujeme zboží potlučené, nezralé, špinavé, poškozené škůdci, nahnilé, plesnivé, zvadlé, s cizí vůní – pachem
PODMÍNKY PRODEJE KRÁJENÉHO OVOCE A ZELENINY
- prodáváme jen v neporušených uzavřených obalech
- na etiketě – datum použitelnosti a teplota skladování
- vystavujeme v chladicích zařízeních při teplotě od 0-5 °C