- materiály pro žáky
- třída 1.K
- STK (1.K)
- 2. Osobní a pracovní hygiena
2. Osobní a pracovní hygiena
OSOBNÍ HYGIENA
HYGIENA VE VEŘEJNÉM STRAVOVÁNÍ - přísná pravidla
- všichni pracovníci - ZDRAVOTNÍ PRŮKAZ
- přísná nařízení pro skladování potravin, výrobu pokrmů, prodej zmrzliny apod.
OSOBNÍ HYGIENA
- ruce - žádné šperky, upravené nehty, STÁLÉ A DŮKLADNÉ MYTÍ
- upravené vlasy
- čistý pracovní oděv, boty
- péče o dutinu ústní
- vhodné kosmetické přípravky ( ne aromatické, ne výrazné)
- při úklidových pracích - pracovní plášť
- na pracovišti nekouřit, nepít alkohol
- pravidelně měnit příručník
PRACOVNÍ HYGIENA
- používat čistý inventář
- používat příručník
- při kýchání a kašli - kapesník a odvracet se
- na potraviny nesahat (překládací příbor)
- inventář chránit před znečištěním
odkaz: