- materiály pro žáky
- třída 1.K
- STK (1.K)
- 16.-17. Pomocný inventář
16.-17. Pomocný inventář
POMOCNÝ INVENTÁŘ
- tácky oválné, popř. obdélníkové, kovové nebo z plastu, tří velikostí - na servis nápojů
- plata nebo podnosy - materiál dřevo, papír, plasty, kov
* kulatá - na polévky s nižším okrajem, na nápoje s vyšším okrajem
* obdélníková - na pokrmy, různé velikosti, největší "tatra" většinou ze dřeva
- chladiče na víno (eiskýbl) - kónická nádoba s úchytkami se stojanem i bez na šumivá vína
- tubus - izolační obal na lahvové víno
- košíčky - umožňují servis staršího červeného vína v šikmé poloze
- dekantační karafy - na přelévání (dekantaci) lahvových vín
- ohřívače různých typů
* na pokrmy lihové, propanbutanové, elektrické desky
* ohříváček na pivo
- oplachovače ovoce (vyšší) a prstů (nižší)
- dranžírovací prkénka a desky různých tvarů a velikostí k porcování pokrmů u stolu hosta
- pánvičky různých tvarů a velikostí k dohotovování pokrmů u stolu hosta
- metličky podobné kuchyňským, ale menší, pro přípravu dresinků a omáček u stolu hosta
- nádobky na led - skleněné nebo z uěmlých hmot
- opékače topinek či toustery - mohou být umístěny v přípravnách číšníků
- lopatky a smetáčky na drobné nečistoty, nahrazují se stolním vysavačem
- stolní odpadkové nádoby (při snídaních)
- barový inventář a barové sklo (viz. míšené nápoje)