16.-17. Pomocný inventář

POMOCNÝ INVENTÁŘ - tácky oválné, popř. obdélníkové, kovové nebo z plastu, tří velikostí - na servis nápojů - plata nebo podnosy - materiál dřevo, papír, plasty, kov * kulatá - na polévky s nižším okrajem, na nápoje s vyšším okrajem * obdélníková - na pokrmy, různé velikosti, největší "tatra" většinou ze dřeva - chladiče na víno (eiskýbl) - kónická nádoba s úchytkami se stojanem i bez na šumivá vína - tubus - izolační obal na lahvové víno - košíčky - umožňují servis staršího červeného vína v šikmé poloze - dekantační karafy - na přelévání (dekantaci) lahvových vín - ohřívače různých typů * na pokrmy lihové, propanbutanové, elektrické desky * ohříváček na pivo - oplachovače ovoce (vyšší) a prstů (nižší) - dranžírovací prkénka a desky různých tvarů a velikostí k porcování pokrmů u stolu hosta - pánvičky různých tvarů a velikostí k dohotovování pokrmů u stolu hosta - metličky podobné kuchyňským, ale menší, pro přípravu dresinků a omáček u stolu hosta - nádobky na led - skleněné nebo z uěmlých hmot - opékače topinek či toustery - mohou být umístěny v přípravnách číšníků - lopatky a smetáčky na drobné nečistoty, nahrazují se stolním vysavačem - stolní odpadkové nádoby (při snídaních) - barový inventář a barové sklo (viz. míšené nápoje)