- materiály pro žáky
- třída 1.K
- ZAK (1.K)
- 4. Zařízení kuchyně
4. Zařízení kuchyně
Hlavní kuchyně a její zařízení
Orientace na sever
Stěny snadno čistitelné, obloženy do výše 1,80m
Podlaha beze spár, protiskluzová úprava
Osvětlení dostatečné
Zařízení pro tepelné zpracování
Sporáky, smažící pánve, varná pole, kotle, pečící trouby, konvektomaty. Sestavují se do bloků.
Zařízení na odsávání par a lapače tuku umístěny nad tepelnými zdroji.
Váhy
Druhy vah:
1. Podle provedení: mechanické, elektronické, digitální
2. Podle umístění: stolní, podlahové, zapuštěné, závěsné
Dopravní vozíky
K přepravě surovin, úklidové vozíky, k převozu termonádob, plošinový vozík, pytloví vozík – rudl
Nádobí a náčiní
Nádobí – z oceli, slouží k přípravě a uchovávání pokrmů
Náčiní – pomáhá s přípravou pokrmů – nože, vařečky, válečky, struhadla
2x klikni pro úpravu