- materiály pro žáky
- třída 1.K
- STK (1.K)
- 11.-12. Drobný inventář
11.-12. Drobný inventář
Drobný stolní inventář
Předměty, které umisťujeme doprostřed stolu, nebo na příruční stůl. Musí být udržován v čistotě a průběžně doplňován (dochucovací prostředky).
VÝZNAM:
1. estetický (vázičky)
2. hygienický (popelníky, odpadníčky)
3. gastronomický (dochucovací prostředky)
4. informační (čísla stolů a rezervační stojánky)
DRUHY:
- vázičky (stabilní, úzké, skleněné, porcelánové nebo keramické)
- kořenky - sypátka na sůl, pepř, papriku (musí být rozeznatelné)
- mlýnky na koření
- menážky (soubor dochucovacích prostředků), jsou přenosné
- karafy malé (skleněné nádobky s uzávěrem) vhodné na ocet, olej, polévkové koření apod.
- karafy velké na vodu, ovocné šťávy a víno
- hořčičníky - s pokličkou a lžičkou (neoxidující materiál, např. skleněná miska v nerezu), vrstva oleje na hořčici
- ostatní inventář - popelníky, podložky pod nápoje, párátníky, cukřenky (dózy, pudřenky, dávkovací), čísla na stoly, rezervační stojánky, pouzdra na studené omáčky v lahvičkách apod.