- materiály pro žáky
- třída 2.K
- TEK (2.K)
- 44.Pokrmy na objednávku
44.Pokrmy na objednávku
PÍPRAVA A DOKONOVÁNÍ POKRM PED HOSTEMSI
VYŠŠÍ FORMA SLOŽITÉ OBSLUHY JE VYSOCE ODBORNÁ PRÁCE. VYŽADUJE ADU PROFESNÍCH ZNALOSTÍ A ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ. NENÍ ROZHODUJÍCÍ, ZDA U STOLU PRACUJE ÍŠNÍK NEBO KUCHA, ALE ZDA ODCHÁZÍ SPOKOJENÝ HOST. SPOKOJENÝ HOST JE PRIORITNÍ ZÁLEŽITOSTÍ VŠECH SOUASNÝCH, ALE I BUDOUCÍCH PRACOVNÍK ŠPIKOVÉHO POHOSTINSTVÍ.
ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE
rozšiřuje nabídku služeb gastronomických provozoven
Některé pokrmy mžeme:
1. dokončovat přímo před zraky host – flambování( masa, palačinek, ovoce…. ), míchání salát ( ovocných, zeleninových…) filírování, vykosťování, dochucování speciálních polévek a omáček a jiné
Úkol . 1 Popište flambování palačinek
2. hosté si mohou připravovat pokrmy sami nap.
Fondue · je specialita, kterou si hosté u stolu v podstat připravují sami
Masové fondue s olejem v horkém oleji si hosté opékají hranolky minutkového masa, napíchnutého na vidličkách Masové fondue s vývarem (Hot – pot) minutkové maso je nakrájené na malé plátky a střídavě se na vidličkách vaří v silném vývaru, konzumuje se i vývar
Barbecue - opékání plátků různých druh masa na horkém plátu, je to speciálně opracovaná deska, která se před použitím nahřeje v troubě na 250°C , umístěná v blízkosti stolu nebo uprostřed stolu
Úkol . 2 Popište přípravu sýrových fondue:
Úkol .3 Napište, které druhy a části mas jsou vhodné na přípravu masových fondue: