44.Pokrmy na objednávku

PÍPRAVA A DOKONOVÁNÍ POKRM PED HOSTEMSI VYŠŠÍ FORMA SLOŽITÉ OBSLUHY JE VYSOCE ODBORNÁ PRÁCE. VYŽADUJE ADU PROFESNÍCH ZNALOSTÍ A ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ. NENÍ ROZHODUJÍCÍ, ZDA U STOLU PRACUJE ÍŠNÍK NEBO KUCHA, ALE ZDA ODCHÁZÍ SPOKOJENÝ HOST. SPOKOJENÝ HOST JE PRIORITNÍ ZÁLEŽITOSTÍ VŠECH SOUASNÝCH, ALE I BUDOUCÍCH PRACOVNÍK ŠPIKOVÉHO POHOSTINSTVÍ. ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE rozšiřuje nabídku služeb gastronomických provozoven Některé pokrmy mžeme: 1. dokončovat přímo před zraky host – flambování( masa, palačinek, ovoce…. ), míchání salát ( ovocných, zeleninových…) filírování, vykosťování, dochucování speciálních polévek a omáček a jiné Úkol . 1 Popište flambování palačinek 2. hosté si mohou připravovat pokrmy sami nap. Fondue · je specialita, kterou si hosté u stolu v podstat připravují sami Masové fondue s olejem v horkém oleji si hosté opékají hranolky minutkového masa, napíchnutého na vidličkách Masové fondue s vývarem (Hot – pot) minutkové maso je nakrájené na malé plátky a střídavě se na vidličkách vaří v silném vývaru, konzumuje se i vývar Barbecue - opékání plátků různých druh masa na horkém plátu, je to speciálně opracovaná deska, která se před použitím nahřeje v troubě na 250°C , umístěná v blízkosti stolu nebo uprostřed stolu Úkol . 2 Popište přípravu sýrových fondue: Úkol .3 Napište, které druhy a části mas jsou vhodné na přípravu masových fondue: