3. Obsah a úloha jakosti

Kvalita a jakost zboží KVALITNÍ VÝROBEK JE TEHDY, KDYŽ SE VRACEJÍ ZÁKAZNÍCI, NÉ VÝROBKY Kvalita zboží - označení hodnoty zboží, struktura zboží - nejzákladnější podmínka kvality potravin je bezpečnost a hygiena potravin – bezpečná konzumace Jakost zboží - je třídění kvality, zařazování zboží do skupin - kategorie I. jakost, II. jakost 2x klikni pro úpravu
Kontrolní orgány ČOI SPZP SVS Pravomoci ČOI – kontroluje • poctivost prodeje • klamání spotřebitele • prodej falzifikátů • informační povinnost prodejce • kontrola dokladů Pravomoci SZPI – kontroluje • kontroluje podmínky prodeje – aby nedošlo k ohrožení zdraví spotřebitele • trvanlivost výrobků Pravomoci SVS – co může kontrolovat • prodej živých zvířat • prodej nebaleného výsekového masa a zvěřiny