- materiály pro žáky
- třída 1.K
- TEK (1.K)
- 49.-50 Přílohy a doplňky z brambor
49.-50 Přílohy a doplňky z brambor
Přílohy z brambor
Přílohy z brambor připravujeme z brambor syrových nebo vařených a to jak se slupkou nebo i bez. Při vaření se chováme k hlízám šetrně, zaléváme je vařící vodu, po oškrabání je naopak chráníme namočením do studené vody před oxidací.
Hotové přílohy podáváme k široké škále masitých pokrmů se šťávou i bez, ke smaženým pokrmům, k uzeninám.
Přílohy ze syrových brambor – halušky, chlupaté knedlíky, bramborák.
Přílohy z brambor vařených ve slupce – bramborový salát, bramborové knedlíky.
Přílohy z vařených brambor – vařené brambory, bramborová kaše, opékané brambory, bramborové krokety, bramborové šišky