14. Náplně

Trvanlivější náplně - Ovocné náplně - Marmelády, džemy, pomerančová kůra, proslazené ovoce, kompoty. Pro plnění a zdobení korpusů s větším obsahem tuku (linecké, vaflové, perníkové výrobky a čajové pečivo) Řídké náplně lze zahustit drobečky (upotřebitelný odpad). Pišingrová náplň - Suroviny: CKP, cukr, vanilín, jádrová pasta, kakao, ztužený pokrmový tuk. Rozpustit CKP, přidat , cukr, vanilín, jádrová pasta, kakao. Suroviny spojit, zjemnit na třecím stroji. Přidat ztužený pokrmový tuk. Trvanlivé náplně Ořechová náplň - strouhané vlašské ořechy, sušené mléko, voda, škrobový sirup, cukr krupice, upotřebitelný odpad, rumový výtažek. Smícháme sušené mléko, voda, škrobový sirup, cukr. Směs prošleháme a přivedeme k varu. Přisypeme strouhané vlašské ořechy. Dokonale provaříme. Po vychladnutí zahustíme upotřebitelným odpadem. Dochutíme rumovým výtažkem. Kokosová náplň - strouhaný kokos, cukr krupice, škrobový sirup, sušené odstředěné mléko, rumový výtažek, voda. Do vody nadávkovat škrobový sirup. Přidat cukr a sušené mléko, prošlehat a přivést k varu. Nasypat strouhaný kokos a provařit dochutit rumovým výtažkem Runová náplň - cukr krupice, suchý upotřebitelný odpad, ztužený pokrmový tuk, cukr moučka, voda, tuzemský rum. Cukr svařit s vodou do vychladlého rozvaru přidat rum. . Zahustit upotřebitelným odpadem vychladit. Vyšlehat ztužený pokrmový tuk a cukr moučku do pěny. A obě hmoty spojit Ořechová náplň - pražené lískové oříšky, cukr krupice, suchý upotřebitelný odpad, sušené, mléko odstředěné, tuzemský rum, ztužený pokrmový tuk, skořice, mletá, cukr moučka, voda. Vodu cukr, sušené mléko prošlehat a přivést k varu. Do vařící směsi přidat pražená lísková jádra a povařit. Po vychladnutí přidat skořici a rum. Zahustit upotřebitelným odpadem. Vyšlehat ztužený pokrmový tuk a cukr moučku do pěny. A obě hmoty spojit Tukový letní krém - cukr krupice, cukr vanilín, stolní margarín, voda. . Připravit cukerný rozvar z cukru, vody a vyšlehat s vanilínem. Do vyšlehané směsi pozvolna přilévat chladný rozvar Trvanlivý tukový krém s máslem - fondánová hmota základní, máslo, ztužený pokrmový tuk. Nahřát ztužený pokrmový tuk. Spojit ve šlehači s fondánová hmota. Přidat krájené máslo a vyšlehat