- materiály pro žáky
- třída 1.C
- TEC (1.C)
- 11.Vaření cukerných rozvarů
11.Vaření cukerných rozvarů
Použití cukerných rozvarů
Odpěněný cukr - nakládání ovoce, ředění náplní, punčový rozvar, Proslazování ovoce,dortů, ředění polev
Slabá nit, silná nit - náplně, kandys, likérové bonbony, Likérové bonbony,cukrová poleva, Nugátové bonbony, pišingrová náplň
Slabý, silný let - sněhové hmoty, bílkové krémy, kokosové suky, , orientální cukrovinky, Glazury, fondán, sněhová hmota, bílkové krémy, orientální cukrovinky
Koule - orientální cukrovinky, Měkké karamely,karamely
Slabý, silný lom - hlavně pro výrobu kandytů, dekorativní účely, Želé bonbony, kandyty, nugát, Tvrdé bonbony, dropsy, roksy
Karamel - výroba karamelových ozdob
Tavený cukr bez vody - Dobošův karamel součást griliášových past, ochucování krémů
Dobošův karamel - Dochucování náplní, příprava polev
Griliáš - Příprava speciálních, náplní, ozdob
Jádrová pasta - Dochucování náplní, polev, hmot
Kulér - Dobarvování těst, náplní, polev
Krokantová pasta - Příprava náplní