- materiály pro žáky
- třída 2.F
- ZAF (2.F)
- 29.-30. Základní informace související s ubytováním a stravováním
29.-30. Základní informace související s ubytováním a stravováním
Při ubytování hosta mu musí pracovním recepce sdělit, jaké jsou možnosti stravování v hotelu nebo blízkém okolí. Seznámit s pravidly ubytování – domovní řád, reklamační řád.
Možnosti stravování (sazba)
Sazba:
• ubytování bez snídaně
• ubytování se snídaní
• polopenze
• plná penze
• all inclusive – vše v ceně (vybrané druhy služeb, nápojů, pokrmů, ubytování)
Typy ubytování
Kódy pro označení kvality a kategorie pokojů
K – koupelna, WC – toaleta, B – balkon, PT – přední trakt, S – sprchový kout, P –
přistýlka,
ZT – zadní trakt, 1/1 K – jednolůžkový pokoj s koupelnou, 1/1 – jednolůžkový pokoj,
1 /2 dvoulůžkový pokoj, 1/3 – trojlůžkový pokoj,
Singl – jednolůžkový pokoj
Double – dvoulůžkový pokoj s manželskou postelí
Twin – dvoulůžkový pokoj s oddělenými lůžky
Closed – sklopná skládací postel, která je zabudována do skříně nebo do stěny
Cot – skládací lůžko, které se donáší do pokoje na přání hosta
LT – Living twin dvoulůžkový pokoj se salónem (obývací pokoj)