118. Jednoduché moučníky a těsta - dělení

Moučné sladké pokrmy jsou tradiční skupinou české kuchyně, nabídka je pestrá. Nevýhodou je vysoká energetická hodnota. Pokrmy je vhodné doplňovat ovocem nebo různými náplněmi. Moučné pokrmy se připravují ze všech druhů pšeničné mouky, vajec, cukru, másla nebo mléčného tuku jako je hera a mléka. Na ochucení těsta se používá citrónová nebo pomerančová kůra, vanilkový cukr, špetka soli, muškátový oříšek nebo květ. V případě že těsto kypříme, používáme tuhý bílkový sníh, kypřící prášek do pečiva nebo kvasnice. Na náplně používáme ovoce nebo výrobky z ovoce jako jsou povidla a džemy, mák, ořechy, tvaroh. Dělení: Kaše Pudinky Nákypy Pokrmy z těst: lité, piškotové, bramborové, kynuté, tvarohové….