110. Pokrmy z rýže a obilovin

Bezmasé pokrmy z obilovin Na přípravu bezmasých pokrmů používáme hrubou mouku, kroupy a krupky, jáhly, pohanku a ovesné nebo pšeničné vločky. – hrubá mouka – domácí nebo průmyslově vyrobené těstoviny ve formě nudlí, lasagní, raviol, špaget, doplněné zeleninou, sýrem s různými omáčkami. – kroupy a krupky – často se z nich připravují pokrmy staročeské kuchyně, např. vánoční kuba. V běžné české kuchyni jen minimálně, více v kuchyních přírodní výživy. – pohanka, jáhly a vločky – převážně ve formě kaší s doplňky ovoce, medu, skořice aj. Bezmasé pokrmy z rýže Slané pokrmy z rýže: - rizota s různými doplňky zeleniny, hub s přidáním natí sypané sýrem. Sladké pokrmy z rýže: - rýžová kaše s různými druhy posypu – slaného, nejčastěji sladkého - rýžová kaše je základem pro přípravu rýžového nákypu, liší se pouze přidáním žloutků s tukem a bílkového sněhu do kaše. Takto připravené těsto se vrství do nádoby na zapékání a doplňuje se ovocem, rozinkami, hotové můžeme polévat čokoládou, karamelem, sirupem.