- materiály pro žáky
- třída 3.C
- TEC (3.C)
- Medová perníková těsta 9.-10.
Medová perníková těsta 9.-10.
Vady
Výrobek nenabývá do výšky - nedostatek amonia
Pečivo se při pečení stahuje, vrásčitý povrch - nedostatečné množství cukru v těstě
Těsto se v peci zvedá, pak klesne- nadměrný obsah cukru nebo kypřidel
Těsto se rozpéká - vyšší dávka potaše
Puchýře nebo tmavé tečky na povrchu - málo
Výrobky
Plněný perník
- ovocné nebo trvanlivější náplně
- poleva tuková nebo cukrářská kakaa
Zdobený perník - Bílková poleva, cukrářská kakaová poleva, tuková poleva, marcipán, mandle, kandované ovoce…
Perník na strouhání -Vydrží dlouho vláčný, nižší, ze žitné mouky
Drobné tvary - Cukrové, čokoládové nebo tukové polevy, různé příchuti