- materiály pro žáky
- třída 3.C
- TEC (3.C)
- Medová perníková těsta 3.-4.
Medová perníková těsta 3.-4.
Příprava medového těsta
Z medu
Med se mírně rozředí vodou ( v poměru 5:1).
Směs se svaří na 103°C a odpění.
Roztok se přecedí a nechá zchladnout asi na 70°C.
Pak se vmíchá mouka pšeničná a žitná.
Těsto se nechá odležet.
Z invertního cukru
Připraví se invertní cukr, dovaří se na 103°C.
Roztok se nechá vychladnout na 60-70°C.
Přidá se mouka a těsto se nechá 15 minut mísit.
Na dobarvení se přidá kulér.
Těsto se nechá odležet
Ze směsi medu a invertního cukru
Z části cukru se připraví kulér.
Zbytek cukru rozložíme na invertní cukr.
Pak se přidá včelí med, odpění se.
Přidává se meruňková marmeláda a kulér.
Do prochladlé směsi se vmíchají vejce a mouka.
Těsto se nechá odležet.
úpravu