Medová perníková těsta 3.-4.

Příprava medového těsta Z medu Med se mírně rozředí vodou ( v poměru 5:1). Směs se svaří na 103°C a odpění. Roztok se přecedí a nechá zchladnout asi na 70°C. Pak se vmíchá mouka pšeničná a žitná. Těsto se nechá odležet. Z invertního cukru Připraví se invertní cukr, dovaří se na 103°C. Roztok se nechá vychladnout na 60-70°C. Přidá se mouka a těsto se nechá 15 minut mísit. Na dobarvení se přidá kulér. Těsto se nechá odležet Ze směsi medu a invertního cukru Z části cukru se připraví kulér. Zbytek cukru rozložíme na invertní cukr. Pak se přidá včelí med, odpění se. Přidává se meruňková marmeláda a kulér. Do prochladlé směsi se vmíchají vejce a mouka. Těsto se nechá odležet. úpravu