- materiály pro žáky
- třída 1.F
- TEF (1.F)
- 94. Přílohy z rýže a obilovin
94. Přílohy z rýže a obilovin
Přílohy z rýže
Rýže vařená – přebranou a spařenou rýži zalijeme dostatečným množství vařící osolené vody. Během vaření mícháme, po uvaření scedíme a propláchneme.
Ráže dušená: rýži přebereme, propláchneme studenou vodou, spaříme, necháme okapat, po okapání vložíme na rozehřátý tuk, krátce orestujeme. Zalijeme vodou, osolíme, vložíme cibuli s hřebíčkem, dusíme v troubě pod pokličkou asi 20minut.
Na 1 díl rýže dáváme 1,5 dílu vody. Přidáním různých surovin do hotové rýže připravíme další druhy např. žampionovou, šunkovou, hráškovou.
Váha 1 porce je 150-200g
Přílohy z obilovin
Z obilovin používáme jako přílohu kroupy, krupky.