28. Obložené mísy - sýrové, vegetariánské

Studená mísa sýrová Vybíráme tvrdé a polotvrdé sýry, doplňujeme pěnami a ochucenými másly. Výrazně aromatické na mísy skládáme výjimečně. Zdobíme vaječnými výrobky a zeleninou. Jako podklad doporučujeme dřevěný inventář. Můžeme skládat i na dřevěnou desku. Studená mísa vegetariánská Připravujeme z různých druhů zeleniny a ovoce. Suroviny úhledně krájíme, případně vykrajujeme a aranžujeme na mísy, vhodné doplňky jsou různé studené omáčky a dipy. Studená mísa smíšená Pro úpravu těchto mís používáme nejrůznější výrobky studené kuchyně. Můžeme kombinovat různé druhy mas, uzenářské výrobky, sýry, plněná vejce, plněnou zeleninu i zeleninu samostatnou. Jednotlivé výrobky se na míse musí doplňovat, ne přebíjet. Rybu a rybí výrobky na tyto mísy nedoporučujeme.