- materiály pro žáky
- třída 3.F
- TEF (3.F)
- 28. Obložené mísy - sýrové, vegetariánské
28. Obložené mísy - sýrové, vegetariánské
Studená mísa sýrová
Vybíráme tvrdé a polotvrdé sýry, doplňujeme pěnami a ochucenými másly. Výrazně aromatické na mísy skládáme výjimečně. Zdobíme vaječnými výrobky a zeleninou. Jako podklad doporučujeme dřevěný inventář. Můžeme skládat i na dřevěnou desku.
Studená mísa vegetariánská
Připravujeme z různých druhů zeleniny a ovoce. Suroviny úhledně krájíme, případně vykrajujeme a aranžujeme na mísy, vhodné doplňky jsou různé studené omáčky a dipy.
Studená mísa smíšená
Pro úpravu těchto mís používáme nejrůznější výrobky studené kuchyně. Můžeme kombinovat různé druhy mas, uzenářské výrobky, sýry, plněná vejce, plněnou zeleninu i zeleninu samostatnou. Jednotlivé výrobky se na míse musí doplňovat, ne přebíjet. Rybu a rybí výrobky na tyto mísy nedoporučujeme.