26.-27. Obložené mísy

OBLOŽENÉ MÍSY Při přípravě obložených mís dbáme na estetickou úpravu a sladění po stránce chuťové i vzhledové. Mísy nepřeplňujeme, okraje musí zůstat volné. Připravujeme mísy nejčastěji kombinované, masové, uzeninové, sýrové, zeleninové nebo ovocné. K přípravě používáme: • speciální druhy uzenin – šunka, různé pečeně a mozaikové salámy, uherský salám, poličan, anglická slanina, klobásy,… • galantiny, paštiky, závitky, huspeniny, • ryby marinované, v rosolu, pečené, smažené, uzené, • sýry – tvrdé, plísňové, zrající, • plněné rolky – šunkové, rostbífové, • ovoce – různé druhy, menší necháváme vcelku, větší krájíme. Obložené mísy doplňujeme: • čerstvá nebo blanšírovaná zelenina – okurky, saláty, paprik, rajčata, olivy, plátky mrkve, ředkvičky, sterilovaný květák, cibulky, smažené cibulové kroužky, zelené natě, • čerstvé ovoce – hroznové víno, citrusy, jahody, kiwi, ananas, borůvky,…, • vejce natvrdo, • vhodný je též carving – tvarované ovoce a zelenina.