- materiály pro žáky
- třída 1.K
- STK (1.K)
- 4. Odbytová střediska
4. Odbytová střediska
Odbytová střediska
Charakteristika odbytových středisek
Sortiment, ceny a vybavení těchto odbytových středisek se odvíjí podle lokality ve které provozovna leží – velkoměsta, města, vesnice, rekreační a krajové oblasti
Podle klientely která střediska navštěvuje – mládež, staří lidé, cizinci apod.
Podle ekonomických možnosti provozovatele
Rozdělení odbytových středisek
Odbytová střediska jsou:
Restaurace
Kavárny
Cukrárny
Bary
Vinárny
Sklípky, pizérie, koliby, salaše apod.
Restaurace – plní základní stravovací službu podáváním snídaní, obědů a večeří
Nabízí podle sestaveného jídelního a nápojového lístku
Široký sortiment pokrmů –(teplých a studených pokrmů)
nápoje– (nealkoholické, alkoholické, teplé a studené)
Restaurační jídelní lístek je seznam nabízených pokrmů a příloh může být:
Denní, stálý, kombinovaný, dětský, speciální, cizojazyčný
Jak JL tak NJ se sestavuje podle gastronomických pravidel