4. Odbytová střediska

Odbytová střediska Charakteristika odbytových středisek Sortiment, ceny a vybavení těchto odbytových středisek se odvíjí podle lokality ve které provozovna leží – velkoměsta, města, vesnice, rekreační a krajové oblasti Podle klientely která střediska navštěvuje – mládež, staří lidé, cizinci apod. Podle ekonomických možnosti provozovatele Rozdělení odbytových středisek Odbytová střediska jsou: Restaurace Kavárny Cukrárny Bary Vinárny Sklípky, pizérie, koliby, salaše apod. Restaurace – plní základní stravovací službu podáváním snídaní, obědů a večeří Nabízí podle sestaveného jídelního a nápojového lístku Široký sortiment pokrmů –(teplých a studených pokrmů) nápoje– (nealkoholické, alkoholické, teplé a studené) Restaurační jídelní lístek je seznam nabízených pokrmů a příloh může být: Denní, stálý, kombinovaný, dětský, speciální, cizojazyčný Jak JL tak NJ se sestavuje podle gastronomických pravidel