11. Malý stolní inventář

Drobný stolní inventář Předměty, které umisťujeme doprostřed stolu, nebo na příruční stůl. Musí být udržován v čistotě a průběžně doplňován (dochucovací prostředky). VÝZNAM: 1. estetický (vázičky) 2. hygienický (popelníky, odpadníčky) 3. gastronomický (dochucovací prostředky) 4. informační (čísla stolů a rezervační stojánky) DRUHY: - vázičky (stabilní, úzké, skleněné, porcelánové nebo keramické) - kořenky - sypátka na sůl, pepř, papriku (musí být rozeznatelné) - mlýnky na koření - menážky (soubor dochucovacích prostředků), jsou přenosné - karafy malé (skleněné nádobky s uzávěrem) vhodné na ocet, olej, polévkové koření apod. - karafy velké na vodu, ovocné šťávy a víno - hořčičníky - s pokličkou a lžičkou (neoxidující materiál, např. skleněná miska v nerezu), vrstva oleje na hořčici - ostatní inventář - popelníky, podložky pod nápoje, párátníky, cukřenky (dózy, pudřenky, dávkovací), čísla na stoly, rezervační stojánky, pouzdra na studené omáčky v lahvičkách apod.