- materiály pro žáky
- třída 2.K
- STK (2.K)
- 6.Pořadí pokrmů v menu
6.Pořadí pokrmů v menu
Sled = pořadí chodů v menu
GRAMÁŽE JSOU JEN DOPORUČENÉ S OHLEDEM NA ZDRAVOU VÝŽIVU, NEEXISTUJE ZÁDNÁ PRAVNÍ NORMA
Studený předkrm
Polévka
Teplý předkrm
Dezert - sýr
Teplý moučník
Studený moučník
Hlavní chod
Ryba
Zmrzlina
Ovoce
STUDENÝ PŘEDKRM
1. 30g – 100g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Jedná se o tradiční chod
POLÉVKA
1. 0,15l – 0,33l
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu, vhodné je menší množství
3. Nemá být vydatná
TEPLÝ PŘEDKRM
1. 40g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Nejčastěji nahrazuje rybu
RYBA
1. 40g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Co nejšetrnější úpravy, vaření nebo pečení
HLAVNÍ CHOD
1. 100 – 150g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Rozhoduje o úrovni chodu
DEZERT - SÝR
1. 30g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Nemá chybět v menu pro cizince
TEPLÝ MOUČNÍK
1. 30g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Nepodáváme v případě servisu sýrů
STUDENÝ MOUČNÍK
1. 30g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Jedná se o tradiční chod
ZMRZLINA
1. 30g – 70g
2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu
3. Velmi oblíbený u žen a mládeže, hlavně v letním období
OVOCE
1. 30g – 70g
2. Může být součástí jiného chodu
3. Servis může být i v mísách, jako součást výzdoby stolu