6.Pořadí pokrmů v menu

Sled = pořadí chodů v menu GRAMÁŽE JSOU JEN DOPORUČENÉ S OHLEDEM NA ZDRAVOU VÝŽIVU, NEEXISTUJE ZÁDNÁ PRAVNÍ NORMA Studený předkrm Polévka Teplý předkrm Dezert - sýr Teplý moučník Studený moučník Hlavní chod Ryba Zmrzlina Ovoce STUDENÝ PŘEDKRM 1. 30g – 100g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Jedná se o tradiční chod POLÉVKA 1. 0,15l – 0,33l 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu, vhodné je menší množství 3. Nemá být vydatná TEPLÝ PŘEDKRM 1. 40g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Nejčastěji nahrazuje rybu RYBA 1. 40g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Co nejšetrnější úpravy, vaření nebo pečení HLAVNÍ CHOD 1. 100 – 150g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Rozhoduje o úrovni chodu DEZERT - SÝR 1. 30g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Nemá chybět v menu pro cizince TEPLÝ MOUČNÍK 1. 30g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Nepodáváme v případě servisu sýrů STUDENÝ MOUČNÍK 1. 30g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Jedná se o tradiční chod ZMRZLINA 1. 30g – 70g 2. Velikost porce určujeme podle počtu chodů v menu 3. Velmi oblíbený u žen a mládeže, hlavně v letním období OVOCE 1. 30g – 70g 2. Může být součástí jiného chodu 3. Servis může být i v mísách, jako součást výzdoby stolu