7. Sled nápojů v menu

SLED NÁPOJŮ V MENU APERITIV 1. Podporuje chuť k jídlu 2. Má společenský význam 3. Suchý, případně polosuchý 4. Velikost porce do 0,1l – krátký nápoj 5. Doba servisu 15 – 20 minut před prvním pokrmem PIVO 1. Pouze malé do 0,3l 2. Je-li vhodné k danému pokrmu 3. Minimálně ležák s 12% cukru ve sladu 4. Současně můžeme nabízet další nápoje, Minerální vodu , Sodovou vodu , Ovocné a zeleninové šťávy VÍNO 1. Podáváme 0, 1l 2. U ušlechtilých ledových, slámových a fortifikovaných podáváme pouze 0,05l 3. Dodržujeme pořadí:  Bílé  Růžové  Červené  Dezertní  Šumivé KÁVA 1. Porce kávy je 7g 2. Vhodné jsou co nejjednodušší úpravy DIGESTIV 1. Tradičně je velikost digestivu do 0,05l 2. Měl by to být vrcholný nápoj v celém menu 3. Vhodný je koňak, brandy nebo jiný ušlechtilý destilát 4. Ženám likéry 5. Mužům pálenky