- materiály pro žáky
- třída 1.P
- ZBO (1.P)
- 51 52 Cukrářské výrobky
51 52 Cukrářské výrobky
Cukrářské výrobky
• mají sladkou chuť, lákavý vzhled a zpravidla krátkou trvanlivost
TŘI ČÁSTI:
• korpus - základní hmota, obvykle pečená
• náplň - krémy
• poleva
• Cukrářské výrobky se připravují z mouky, cukru, tuku, vajec, mléka, kakaa, jádrovin, medu, ovoce, čokolády
Náplně
• bílkový sníh
• šlehačka
• pařížský krém - ušlehaná svařená smetana s čokoládou
• tukové krémy
• žloutkové krémy
• tuhé nádivky - kaštanová, nugátová, ořechová aj.
Polevy
• fondánová, bílková, rosolová, čokoládová.
• tvárlivé hmoty např. griláž, marcipán