47. Pekařské výrobky - pečivo

Pečivo pšeničné - 90% pšenice žitné - 90% žita pšeničnožitné - více pšenice, méně žita žitnopšeničné - více žita, méně pšenice celozrnné - 80% celozrnné mouky vícezrnné - více než 5% jiné obiloviny, luštěniny, olejniny obarvené pečivo - bílé pečivo obarvené karamelem, barvivy, praženými obilovinami balené pečivo - informace na obale - cukr, tuk, sůl nebalené pečivo - informace v blízkosti, nebo u personálu Tržní druhy pečiva • běžné - mají různý tvar - rohlíky, housky, žemle, veky, dalamánky • jemné - se vyrábí s přídavkem nejméně 10% tuku nebo cukru a dalších přísad (náplně, rozinky, mandle) - vánočky, mazance, buchty, makovky, koblihy • trvanlivé - sušenky, perníky, piškoty, suchary, preclíky Ostatní výrobky - strouhanka, kostky do houskových knedlíků