- materiály pro žáky
- třída 1.P
- ZBO (1.P)
- 42 43 Ostatní výrobky z obilovin
42 43 Ostatní výrobky z obilovin
Ostatní výrobky z obilnin:
• Obilninové instanční kaše, kaše krupicová, rýžová, ovesná, prosná
• Mléčná rýže
• Směsi na přípravu houskových knedlíků
• Müsli – sypké směsi, tyčinky müsli
• Obilné maso – klaso je směs upravené pšeničné bílkoviny (lepku) se zeleninou
• Obilné pukavce – tzv. pop- corn - pražením puklá obilná zrna
• Rýžové mléko, ovesné mléko – rostlinné mléko bez obsahu cholesterolu
RÝŽE
• Paraboiled – nerozvařuje se, vaří se 25 – 30 min.
• předvařená – vaří se 5 minut
• instantní – nevaří se, zalije se horkou vodou
• ochucená – zeleninová, kuřecí, žampiónová, jasmínová