- materiály pro žáky
- třída 1.P
- ZBO (1.P)
- 41 Mlýnské výrobky
41 Mlýnské výrobky
MLÝNSKÉ VÝROBKY
- mouka, krupice, kávoviny, lihoviny, pivo, destiláty, škrob, vločky
extrudované výrobky - křupky, křehký chléb, Corn flakes-kukuřičné, rýžové chlebíčky
krupařské výrobky - kroupy
pufované výrobky - burisony, Arizony
Druhy mouky a krupice
Pšeničná mouka
• hrubá - do knedlíků, noků, těstovin - vhodná na vaření
• polohrubá - je vhodná na pečení
• hladká - na přípravu těst, k zahušťování, obalování
• hladká 00 Extra - má nižší obsah minerálních látek, kvalitnější lepek
• celozrnná mouka - vzniká semletím celých obilek včetně plev a klíčku. Je biologicky hodnotnější, ale hůře stravitelná pro vyšší obsah vlákniny.
• chlebová mouka
• výražková mouka