27. - 28. Automaty na tepelnou přípravu jídel a nápojů

Automaty na tepelnou přípravu jídel a nápojů Různé typy Na tepelnou přípravu jídel - velkokapacitní zařízení - konvektomat další - horkovzdušné pece - automat na vaření ve vodní lázni - termozařízení Halo Heat (tepelná úprava měkkým teplem) Na nápoje - výrobníky horké vody pro přípravu nápojů - kombinované stroje - kávovary Velkokapacitní zařízení Horkovzdušné napařovací pece s vyvíječem páry (konvektomaty) - nahrazuje sporák na horký vzduch, konvekční troubu i parní kotel Konvektomat potraviny vaří, dusí, griluje, gratinuje, peče a smaží. Studené potraviny regeneruje (ohřívá) Výraz gratinování je převzat z francouzštiny a znamená zapékání. Při gratinování vzniká krusta, podpořená často použitím strouhaného sýra, strouhanky ap. Výhody konektomatu jsou - úspora času, lepší kvalita výrobků, úspora vody, tuku, energie, jednodušší obsluha a další výhody