- materiály pro žáky
- třída 1.C
- SUC (1.C)
- 40. Uchovávání, skladování výrobků
40. Uchovávání, skladování výrobků
Druhy skladů
1. Suché sklady - teplota kolem 18 °C
- obiloviny, cukr, olej, pochutiny
Okna - síťovinou proti prachu a hmyzu
2. Chladné sklady - sklepy - 12 - 15°C
- na skladování odděleně brambor, zeleniny, ovoce, olejů, vajec, kompotů, nápojů
3. Chlazené sklady - lednice, chladicí boxy
- teplota kolem 5 -10 °C
- mléčné výrobky, cukrářské výrobky – vše odděleně
4. Mrazicí sklady
- teplota -18 °C až - 22 °C
- mražené potraviny
Trvanlivost cukrářských výrobků:
rychle se kazící výrobky - spotřebujte do 24 hodin
balené výrobky - spotřebujte do, minimální trvanlivost