- materiály pro žáky
- třída 1.P
- ZBO (1.P)
- 22 Zásady skladování
22 Zásady skladování
SKLADOVÁNÍ
Zásady správného skladování zboží
• Snižovat dobu skladování zboží na nezbytně nutnou dobu
• Vytvářet podmínky, které omezí působení nepříznivých vlivů
– čisto, teplota, vlhkost
Typy skladů
• Otevřené – oplocené
• Polootevřené – zastřešené
• Uzavřené
• Speciální – klimatizované
Sklady potravin
1. Suché sklady - +18 °C
- obiloviny, cukr, olej, pochutiny
2. Chladné sklady
- sklepy
- brambory, zelenina, ovoce, rostlinné oleje, vejce, kompoty, nápoje
3. Chlazené sklady – +5 -+10 °C
- maso, drůbež, zvěřina, mléčné výrobky, cukrářské výrobky
4. Mrazicí sklady
- teplota -18 °C až - 22 °C