- materiály pro žáky
- třída 1.C
- SUC (1.C)
- 2. Zemědělská výroba
2. Zemědělská výroba
Rozdělení zemědělství v ČR
• Rostlinná výroba:
1. obiloviny pšenice, žito, oves, ječmen i kukuřice
2. okopaniny brambory, cukrová řepa
3. olejniny řepka olejka, mák, slunečnice
4. ovoce jablka, hrušky, třešně, švestky a další
5. zelenina okurky, cibule, salát a mnoho dalších
6. luskoviny hrách, fazole, čočka
7. přadné rostliny len, konopí
8. chmel a vinná réva
• Živočišná výroba:
1. skot pro mléko a maso
2. prasata pro maso a sádlo
3. drůbež pro maso a vejce
4. ovce a kozy pro mléko, maso a vlnu
5. ryby maso
6. včely pro med a včelí vosk